NorthwayStar, tävlingen för gymnasieelever med höga ambitioner.

Detta är ett utmärkt tillfälle att bygga på din 
portfolio och vinna häftiga priser så som en 3Dskrivare, 3D-mus och mer.

Inbjudan

Är du gymnasieelev, intresserad av 3D-modellering och på utkik efter en rolig tävling att delta i under sommaren? Då vill vi presentera Northway Star! Vi på Northway Partner bjuder in dig att delta i vår sommartävling, som riktar sig mot dig som gymnasiestudent som är intresserad av arkitektur och 3D visualisering. Du som deltar i Northway Star ger dig möjligheten att öva och visa allt du kan och har lärt dig inom arkitektur och 3D visualisering. Du har chansen att vinna en fantastisk 3D printer med mera!

Northway Partner är en officiell partner till SketchUp och Chaos Group, som har en lång historia av att arbeta med 3D mjukvara samt har stora kunskaper inom området 3D visualisering. Anmälan sker på Northway Partners hemsida.

Ditt bidrag kan lämnas in till och med v30, den 31 juli 2021 och vinnaren presenteras på vår instagram den 13 Augusti 2021, v32.

Välkommen att tävla med oss!

Bakgrund & Syfte

Tävlingen arrangeras i syfte att du som student skall få tillfälle att utforska din kreativa kraft och visa vad du går för. På grund av Covid-19 pandemin har social distansering blivit en stor del av vår vardag. Detta har inneburit att aktiviteter som vanligtvis skett inomhus har flyttats utomhus för att underlätta anpassningen av den sociala distanseringen. Därför har nu lösningar för att kunna socialisera utomhus blivit högst aktuella och det är här som just du kommer in!

Tävlingsuppgift

Upplever du att det finns en plats som skulle behöva lite kärlek i form av en ny gestaltning? Din uppgift är nämligen att hitta en offentlig plats i Sverige, det kan vara allt från ett torg i din stad, en park i grannkommunen eller en vacker plats vid sjön, som du med hjälp av SketchUp ska skapa en stadsmöbel som kan aktivera platsen, och möjliggöra möten i den säkrare utomhusmiljön.

Att skapa en Gestaltning innebär i detta sammanhanget att du ger ett nytt förslag på hur en plats ska se ut, och genom bild förmedlar hur du vill att den skall bli

Javier Garcia

Tävlingstekniska bestämelser

Tävlingen följer nedanstående bestämmelser. Tävlingen pågår från vecka 26 till 30, mellan den 30 juni till den 31 juli 2021.

Deltagare

Tävlingsdeltagande är student på gymnasieskola.

Hur anmäler jag mig för att delta?

Du anmäler dig till tävlingen genom att skicka ett mail till operations@northwaypartner.com, eller fyller i formuläret nedan, med följande:

1. Förnamn
2. Efternamn
3. Email
4. Skola

När vi mottagit din anmälan skickar vi en bekräftelse samt vidare instruktioner. Har du inte redan tillgång till SketchUp så förser vi dig med en trial version.

Den information som lämnas in är skyddad av vår privacy policy.

Inlämning

Förslaget skall innehålla:

1. Namn på förslaget
2. En kort text som motiverar ditt val av plats och vad som utmärker din stadsmöbel från andra.
3. Konceptskiss, hur du tänker dig att möbeln skall se ut.
4. Bilder på utvecklad 3D modell från SketchUp.

Se till att du sparar ditt arbete i PDF-format och att storleken på filen ej är större än 10MB. Ert tävlingsbidrag skickar ni till operations@northwaypartner.com.

Se till att du lämnar in förslaget senast den 31 juli 2021, 23.59.

Susan Q Yin

Inga personnamn eller personlig information får förekomma på inlämnat material eller i filnamn. Förslagets namn/motto ska anges på samtliga inlämnade handlingar.

Tävlingsdeltagarna ansvarar för att upphovsrättsskyddat material inte förekommer i förslagen, samt att korrekta källor anges för material som inte är egenproducerat. Tävlingsbidrag som inte följer angivna bestämmelser gällande format och utformning kommer inte att bedömas.

Juryns beslut om vinnarna är slutgiltigt.

Bedömningskriterier

Bedömning sker utifrån följande kriterier:

– Hur väl förslaget bottnar i ett starkt och relevant koncept
– Grad av nytänkande
– Hur konceptet har följt med från skiss till färdig 3D model
– Hur väl idé och förslag är kommunicerad
– Hur väl förslaget stärker platsens identitet

Förslagen bedöms av juryn med utgångspunkt i bedömningskriterierna, utan inbördes ordning, samt utifrån de krav och önskemål som ställts i programmet.

Hur vet jag ifall jag har vunnit?

Vinnarna för tävlingen kommer att annonseras på vår instagramsida den 13 augusti 2021, så håll utkik efter ditt deltagarnummer och projekt. Därefter kontaktas du för mer information kring ditt pris.

Priser

1:a pris: 3D-skrivare, värde 5000 kr + Projekten visas upp på hemsidan

2:a pris: 3D-mus, värde 1300 kr + Projekten visas upp på hemsidan

3:e pris: Ritplatta, värde 800 kr + Projekten visas upp på hemsidan

4-10:e pris: Projekten visas upp på hemsidan

Dags att ta fram den kreativa sidan!

Latest News

Meet the new SketchUp Studio for Universities

SketchUp Studio for Universities is replacing our original offering of Classic SketchUp Pro Institutional Laptop Licensing, which is no longer available. This new subscription includes more products at convenient tiered pricing based on the number of entitlements you need.

Get started with
SketchUp today!

Turn your ideas into incredible models!

Get started with
SketchUp today!

Turn your ideas into incredible models!